Door op Verstuur te klikken gaat u met onderstaande gedragsregels akkoord.

Gedragsregels op de site

Het NestkastLIVE Team doet dit project naast hun drukke baan en sociale leven. Daar komt ook nog het onderhoud en update op de website en social media bij. Dit alles vergt een hoop tijd. Wij hebben geen tijd om als een politieagent te fungeren in de shoutbox. Daarom zijn deze afspraken opgesteld. We willen graag met elkaar een leuke tijd hebben op de site in een gezellige harmonie.

In de shoutbox komen, net als op de site, bezoekers van alle pluimage met allemaal verschillende leeftijden, achtergronden, smaken, meningen, karakters en ideeën. De kans dat je iemand treft die je minder graag mag is daardoor aanwezig. Desondanks moet elke aanwezige op NestkastLIVE plezier kunnen hebben in het deelnemen aan de berichten in de shoutbox. Daarom is het nodig om je ook vriendelijk te gedragen tegen mensen die je, om welke reden dan ook, niet aardig vindt.

We gaan fatsoenlijk met elkaar om: persoonlijke aanvallen, scheldpartijen, discriminerende opmerkingen en het doelbewust uitlokken van conflicten (trollen) zijn uit den boze. Ook discussies over politiek en/of religie worden in principe niet toegestaan, omdat deze vaak snel uit de hand lopen.

Houd de discussie respectievelijk bij de vogel en/of beeldmateriaal op de pagina. Discussies die te ver offtopic gaan worden verwijderd.

Het geven van namen aan dieren is niet toe te staan.

Het plaatsen van een link is toegestaan mits dit met mate gebeurt en informatief is voor anderen in de shout met betrekking tot de betreffende soort.(Zelf gemaakte screenshots en filmpjes van de NKL livestream bijvoorbeeld)  Een link plaatsen naar andere website's is niet toegestaan. In het praathuis mogen daar en tegen wel linkjes worden geplaats. Daarbij geldt echter één uitzondering. Het is niet toegestaan te linken naar camera's of andere content van voormalige NestkastlLIVE  locaties.

Het NestkastLIVE Team kan ongewenste berichten verwijderen. Dit gaat altijd gepaard met een toelichting en eventueel een waarschuwing. Als je het niet eens bent met een beslissing, kun je daarop reageren middels het contactformulier naar het NestkastLIVE Team.

Ook als er sprake is van mailcontact met het NestkastLIVE Team wordt er verwacht dat iedereen zich volgens bovenstaande afspraken opstelt.

Mocht het voorkomen dat je een probleem hebt met een andere bezoeker, dan kun je je altijd richten tot het NestkastLIVE Team middels het contactformulier om een oplossing te zoeken. Een bezoeker die zich, naar de mening van het NestkastLIVE Team, niet volgens de gedragsregels gedraagt, kan van de shoutbox gebannen worden of zelf volledig van de website én livebeelden geband worden. Indien het een lichte “overtreding” betreft wordt er eerst een waarschuwing gegeven.

Het is niet toegestaan om namens iemand die geblokkeerd is te spreken in de shoutbox en op deze manier berichten/filmpjes van die persoon door te geven en/of die persoon via jouw account te laten chatten. Als hier sprake van is, is het NestkastLIVE Team genoodzaakt ook dat account te blokkeren.

Ik ben gebanned, Kan ik opnieuw gebruikmaken van de shoutbox?
Lees hier verder FAQ.